علت زود تمام شدن لنت ترمز

علت زود تمام شدن لنت ترمز

شاید عبارت “علت زود تمام شدن لنت ترمز تیبا” را سرچ کرده باشید و یا شاید از اتمام سریع و غیر منتظره لنت پژو و پراید خود ناراحتید.

با این که مدل ، وزن ، حداکثر سرعت و … بر روی زمان اتمام لنت ترمز تاثیر گذارند اما با این حال یک سری اشتباهات و عوامل ثابت، باعث می‌شوند تا لنت ترمز شما هرچه زودتر تمام شود و فرق چندانی ندارد که خودروی شما چه مدلی باشد.

لنت ترمز نقش بسیار زیادی در حفظ سلامت جان راننده و سرنشینان وسائل نقلیه داشته و از طرفی امروزه قیمت لوازم و قطعات سر به فلک کشیده است، اشتباهات ما در خرید لوازم یدکی و نگهداری از این لوازم ممکن است هزینه‌های مالی و جانی زیادی را به دنبال داشته باشد.

از همین رو در ادامه این محتوا ۷ عامل اصلی زود تمام شدن لنت ترمز را برای شما لیست کرده‌ایم تا از اتمام عمر مفید فوری این قطعه جلوگیری کرده و ترمز‌هایی سالم داشته باشید.

۱. خرید و استفاده از لنت ترمز بی‌کیفت

خرید و استفاده از لنت ترمز بی‌کیفت

اولین و اصلی ترین عامل اتمام زودهنگام لنت ترمز خودرو ، استفاده از لنت ترمز بی‌کیفیت است. اگر قصد خرید لنت ترمز دارید حتما سعی کنید از بهترین برند لنت ترمز خریداری کنید. چرا که ، حتی اگر از همه‌ی اشتباهاتی که در ادامه قرار است بگویم ، پرهیز کنید بازهم در صورت استفاده از یک لنت ترمز بی‌کیفیت بازهم تاثیری در افزایش عمر لنت ترمز نخواهید دید.

برند‌های همچون :

  • لنت پارس
  • الیگ
  • فریکسا
  • های‌کیو
  • جنیون پارتس
  • امکو
  • مدرن
  • گلد
  • تکستار

برند‌هایی موفق و تایید شده در بازار ایران هستند که کیفیت و عمر مفید خوبی دارند.

در نهایت در نظر داشته باشید خرید لنت ترمز از برند‌های نامرغوب عواقبی را به همراه داشته که واقعا ارزشش را ندارد به سمت این گونه محصولات بروید. برند‌های تقلبی و ضعیف همچون لنت سایلنت، کیفیت پایین ، عمر کمتر، ایمنی بسیار پایین و عملکرد ضعیفی دارند از این رو بهتر است هنگام خرید لنت ترمز، برندهای معتبر و با سابقه را انتخاب کنید تا از عملکرد بهینه و ایمنی خودرو خود مطمئن باشید.

۲. رانندگی در ترافیک

رانندگی در ترافیک

رانندگی در ترافیک شهری سنگین ، به شدت بر روی عمر مفید لنت ترمز موثر است و باعث کاهش عمر سریع لنت ترمز می‌شود. مهم‌ترین دلایلی که ترافیک شهری باعث زود تمام شدن لنت ترمز می‌شود عبارتند از :

  • اصطکاک مداوم: در ترافیک سنگین، به علت توقف و حرکت مکرر، بسیار بیشتر از حالت عادی ترمز کرده و یک پایتان همواره در حال کشتی گرفتن با پدال ترمز است که باعث می‌شود تا لنت ترمز بیشتر با دیسک تماس داشته باشد و اصطکاک بیشتری را تجربه کند. این می‌تواند باعث سایش سریع و کاهش عمر مفید لنت ترمز شود.
  • گرمای اضافی: در ترافیک سنگین، بیشتر در حال توقف و حرکت مکرر هستید که باعث ایجاد گرمای اضافی در سیستم ترمز می‌شود. این می‌تواند منجر به افزایش دمای لنت ترمز شود و باعث کاهش عمر مفید آن شود.

۳. رانندگی در سرعت بالا

رانندگی در سرعت بالا

برخی‌ها اغلب اوقات در حال رانندگی با سرعت بالا می‌باشند، برای مثال عزیزان تاکسی‌رانی بین شهری که همواره در اتوبان‌ها رانندگی می‌کنند ، بسیار زودتر از هرکس دیگری لنت ترمزشان تمام میشود.

ترمز گرفتن عملیاتی جدا نشدنی از رانندگی است و حتی در رانندگی‌های سرعت بالا نیز شما از سیستم ترمز خودرو استفاده می‌کنید حال شاید تعداد این ترمز‌ها کمتر از حالت رانندگی ترافیکی باشد. تنها تفاوت این دو حالت رانندگی در مورد ترمز گرفتن این است که مصرف لنت ترمز در یک ترمز در سرعت بالا تقریبا برابر با ۱۰ ترمز در سرعت‌های پایین است.

۴. مشکل در سیستم کالیپرها

مشکل در سیستم کالیپرها

کالیپر ترمز قطعه‌ای است که به هنگام فشردن پدال ترمز، لنت ترمز را به دیسک ترمز می‌چسباند و با ایجاد اصطکاک سرعت چرخ‌ها و خودرو را کاهش می‌دهد و به هنگام رها کردن ترمز لنت‌ها را از دیسک ترمز جدا می‌کند. حال اگر در سیستم کالیپر مشکلی ایجاد شده باشد ممکن است، لنت ترمز شما حتی پس از رها کردن پدال ترمز نیز کمی با دیسک درگیر مانده و باعث خوردگی لنت ترمز شود.

همین امر سبب می‌شود پس از گذشت مدتی بسیار کوتاه لنت ترمز شما به سرعت تمام شده و کارایی خود را از دست بدهد.

۵. عدم بالانس چرخ‌ها از دلایل زود تمام شدن لنت ترمز

عدم بالانس چرخ‌ها

بالانس کردن چرخ‌ها از مهم‌ترین عواملی است که بر روی عمر لاستیک ، جلوگیری از لاستیک سایی ، جلوگیری از اتمام سریع لنت ترمز و تعادل خودرو و فرمان پذیری بسیار تاثیر گذار است.

بالانس کردن چرخ‌ها به معنی هم راستایی لاستیک‌ها با هم و توزیع بار خودرو بر روی تمام چرخ‌های خودروها بصورت کاملا متناسب و دقیق است.

درصورتی که چرخ‌های خودروی شما بالانس نباشد باعث درگیری نامتناسب و نامتوازن ترمز‌ها و باعث و علت زود تمام شدن لنت ترمز می‌شود.

نکته کنکوری: اغلب لاستیک‌های ایرانی ، بخصوص در سایزهای بالای رینگ ۱۴ در بالانس شدن کمی مورد دارند. از این رو اگر خودرویی دارید که رینگ ۱۵ و بالاتر دارند ، سعی کنید از لاستیک خارجی ، همچون کومهو، نکسن، رودستون و برندهای لاستیک چینی استفاده کنید.

۶. تاب برداشتن دیسک ترمز

دیسک ترمز قطعه متصل به چرخ‌هاست که به هنگام فشردن پدال با ایجاد اصطکاک بین لنت ترمز و دیسک ترمز خودرو را متوقف می‌کنیم. دیسک ترمز با چرخ‌ها چرخیده و با نگه داشتنش چرخ‌ها نیز از حرکت باز می‌ایستند.

آیا تا بحال تجربه لرزش خودرو در هنگام ترمز گرفتن را داشته‌اید ، این علامت از نشانه‌های خرابی دیسک ترمز می‌باشد. استفاده از دیسک ترمز خراب ، تابدار و نامرغوب باعث خوردگی ناهمگن لنت شده و از دلایل زود تمام شدن لنت ترمز می‌باشد.

۷. بار اضافی بر روی خودرو

بار اضافی بر روی خودرو

احتمالا هشتگ‌های #نه‌ـ‌به‌ـ‌وانت را تا به حال در شبکه‌های اجتماعی دیده‌اید. افراد عضو این هشتگ به استفاده از خودروی سواری به عنوان یک خودروی باری معروفند و تا جایی که جا دارد به خودرو بار می‌زنند.

راستش را بخواهید ما هم در پیشران خودرو به هنگام ارسال مرسوله‌های مشتریان اغلب عضو همین کمپین می‌شویم :‌))

بگذریم.

در هر صورت باید در نظر داشته باشید ، بار اضافه بر روی خودرو سبب ایجاد فشار مضاعف بر سیستم ترمز شده و برای نگه داشتن خودرو نیاز به مصرف لنت بیشتری در این وضعیت می‌باشد. از این رو حمل بار و وزن اضافی برای خودرو در کوتاه مدت منجر به مصرف زودتر لنت ترمز از حالت عادی آن می‌شود.

جمع بندی عوامل و علت زود تمام شدن لنت ترمز

نکات بسیاری در مورد دلایل زود تمام شدن لنت ترمز وجود دارد که ما به مهم‌ترین و تاثیر گذار ترین دلایل زود تمام شدن لنت ماشین اشاره کردیم. با این حال شاید نکته‌ای از قلم افتاده باشد که دوست داریم شما هم تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید در پیشران خودرو انواع لنت ترمز اصلی را خریداری کنید.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *